Gyldne øyeblikk

Viktigheten av en kopp kaffe..

En kopp kaffe, ..eller te, om du foretrekker det, kan være så utrolig viktig. 

Det å stoppe opp, stirre ut av vinduet eller på menneskene rundt deg, og bare pause. Stillhet i hodet et lite øyeblikk. Refleksjon. Nullstilling.

Vi har så lett for å kjøre oss fast i en bitteliten versjon av virkeligheten, og gjøre den til ALT.

Det som foregår i fokuset vårt, i tankene våre tar opp hele plassen, og blir SÅ viktig. Vi glemmer at det er en hel verden der ute. En morgendag, og en gårsdag, et perspektiv langt utover dette.

Vi snakker ofte om å være i nuet, at det er alt vi har, at gårsdagen har vært og morgendagen er noe vi ennå ikke vet om kommer. Og, det er jo sant. Klarer man være fullt tilstede, akkurat der man er, så er det jo nydelig. Da trenger man ingen pause. Men, ofte er det «nuet» vi befinner oss i et trangt, masete, overdimensjonert kaos av hva vi må gjøre og huske, hva som ikke er bra nok, hva vi ikke har nok av…

Og da, er det veldig, veldig lurt å pause..

Stoppe opp. Ta inn verden. Utvide den tankemessige horisonten og se at livet og verden er så mye større. At der er uendelig mange mennesker her sammen med oss, på vei i egne liv, hver med sine små biter av det store puslespillet. At en masse ting tikker og går selv om vi skulle feile. At det alt i alt nok går bra på et vis og at morgendagen nok kommer, okke som.

Så kan vi senke skuldrene litt, kjenne litt mer at vi er del av helheten, og at de små tingene vi styrer sånn med, ikke er så fryktelig store og viktige likevel. Perspektivet blir større, ting finner sin rettmessige plass, og vi kan fortsette veien med litt mer hvilepuls og klarhet.

Klart det spiller en rolle det vi gjør, hver og en av oss spiller en rolle, men verden står ikke og faller på den enkelte av oss alene, så det er greit å puste litt også.

Og, på toppen av det hele, har man i tillegg en tendens til å bli både hyggeligere og mer produktive etter en slik pause :-D

Så, med den beste samvittighet ønsker jeg deg en nydelig dag, med noe varmt i koppen og gyldne øyeblikk. Kanskje vi møtes der fremme i horisonten et sted..:-)