Om meg

Renate-2-svarthvittRenate Hetlevik Andersen

Jeg har alltid vært opptatt av hva mennesker tenker og gjør. Av hvorfor de gjør det de gjør. Av hva som motiverer, hva som gir mening, og hvorfor.
Denne søken har vært den røde tråden i livet mitt. Den har ført meg gjennom studiet av en rekke filosofier og psykologiske tilnærminger. Forståelse av kunst og arkitektur. Studie av og praktisering av en rekke ulike åndelige tilnærminger, meditasjoner, seremonier og terapiformer. Og hele tiden med et kritisk blikk og spørsmålet HVORFOR? Hvorfor er det slik? Hvordan virker det? Hva gjør det egentlig, og hvorfor det?

Og hver gang jeg ikke fant tilfredstillende svar søkte jeg dypere og bredere for å forstå. Veien har vært lang, spennende og tidvis slitsom og forvirrende. Det å ikke blott kunne slå seg til ro med bare å tro på noe eller å godta, har noen ganger vært ensomt, men det har mest av alt har det vært uendelig berikende.
På veien har jeg støtt på og utdannet meg i ulike terapi- og healingformer. Massasje, kroppsterapi, healing, dybdeterapi, kanalisering, readinger og samtaler, og for hver lille bit er bildet blitt litt større, litt mer fullendt.

I 1998 begynte jeg å jobbe som terapeut og healer. Og startet firmaet Ametysten terapi – Verksted for Indre Alymi. Jeg jobbet da mye med massasje og å nå inn til menneske via det fysiske, og å kunne løse opp blokkeringer og stengsler i og gjennom den fysiske kroppen. Jeg så raskt at samtalen og forståelsen rundt ting også var viktig for mange, og etterhvert som veien utfoldet seg ble fokuset mer og mer den indre jobbingen gjennom følelser, tanker, ord og meditasjon, i kombinasjon med healing.

I 12 år var jeg del av Den Ene i Bergen. En tid som gav mye innsikt, gode kollegaer og mye vekst. Jeg jobbet også mye med nettverksarbeid, kursarrangering og messer, og var involvert i oppstarten av Holistisk Forbund i Norge. En utrolig spennende og tidvis utfordrende reise.
I 2011 startet jeg Ametysten – Stedet for vekst i sentrum, som ble å utvide arbeidet mitt og å kunne nå flere. Ametysten er et senter som tilbyr behandlinger, veiledning, meditasjon, kurs og åpne kvelder,  innenfor kropp, sinn og ånd. Dette er et sted hvor du skal kunne få påfyll, inspirasjon, finne tilbake til deg selv, styrke liv og helse og få utvidet din opplevelse av både hvem du og Livet er. Målet er fortsatt å skape muligheter for å transformere våre liv og hvem vi er, til noe som gir mer frihet, ro og livskvalitet.

I 2001-2002 traff jeg Christopher Hansard og Bon tradisjonen, og det traff meg som en slegge. I løpet av noen få timers kurs over et par dager, ristet det løs i grunnvollene mine på en måte ingenting annet hadde gjort. Jeg fant for første gang full resonans og gjenkjennesle for de opplevelsene jeg selv hadde hatt på veien. Der ble sådd noen kraftige tankefrø over et par møter de årene, som gav videre vekst i lang tid fremover. I 2011 fant jeg Christopher igjen. Det ble starten på en dyp og intens reise, både utover og innover. Bon tradisjonen er en tradisjon med sterk fysisk og psykisk disiplin, som hjelper deg å åpne sanser og persepsjon til både Livet og den du virkelig er. Dette har fordypet både min innsikt, og mine evner som healer. Og gitt meg et enda mer solid ståsted i hvem jeg er. Det har også gitt meg sterke praktiske verktøy for virkelig forandring og forankring av nye forståelser.

Livet er fantastisk når det åpner seg opp og man kan være den man er ment til å være.

Jeg jobber i dag med å hjelpe folk å åpne kropp og sinn til sann helse og til den de virkelig er.
På veien bruker jeg alt jeg har tilegnet meg så langt, fra alle mine studier og praksisser. Jeg etterstreber å møte deg der du er, gjennom ditt språk og bilder, og å få tak i hva det er du ønsker deg ut av livet. Det er ingen som skal forandre deg, du er akkurat den du skal være. Men du kan få hjelp til å gå ut av gamle mønstre som stenger for deg, og å skape et liv som gir mer rom og glede til deg selv.
Så enten du søker dyp innsikt og forståelse, bare ønsker bedre flyt og helse, eller trenger hjelp til å jobbe med en parrelasjon, familiforhold eller jobbsituasjon, så ønsker jeg deg hjertelig velkommen. Jeg vil bruke alt det jeg har tilegnet meg, til å hjelpe deg å finne veien som er god og riktig for deg.